Начало Планинско изкачване Стефан Стоев най-бърз в тренировките на Шипка Дамасцена

Стефан Стоев най-бърз в тренировките на Шипка Дамасцена

586
0
Стефан Стоев
Стефан Стоев

Стефан Стоев със своя Silver Car EF10 постигна най-добро време в тренировките на планинско изкачване Шипка Дамасцена.

Надпреварата се организира от Дамасцена Алба и по традиция се състои на дългото 5100 метра трасе към връх Шипка. Състезанието се провежда по повод 142-ата годишнина от Шипченската епопея и 85-та годишнина от откриването на Паметника на свободата.

Стоев постигна 2:26.750 мин във второто качване. Така той изпревари с 5.430 сек втория Любен Каменов от екипа на Дамасцена Алба с Мицубиши Лансър Ево 8 (най-бърз в Категория 3 Група Е1 до 6500 куб.см.).

За третото качване Стоев експериментира, като сложи по-твърди гуми и това изигра роля за влошеното му време.

Стефан Стоев и Любен Каменов
Стефан Стоев и Любен Каменов

Трети в общото класиране е Николай Златков (Проспийд) с Ауди S1 с време 2:33.710 мин. След него остана Васко Въжаров с Опел Астра. Той пропусна първите 2 манша, след като в първото качване между 8-и и 9-и пост получи повреда в двигателя.

Изключителен 3-и манш направи Иван Влъчков (Дамасцена Алба) с Хонда Сивик– 2:42.08 мин, с което се нареди 5-и в генералното класиране и първи в Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см.

В първия тренировъчен манш Иван не участва заради проблеми с електрониката. Във втория обаче той беше най-бърз в класа си. В третия той подобри времето си с 3 секунди. Иван не кара в 4-ия, като в екипа му започнаха да оправят колата, за да може тя да бъде напълно готова за утре.

Топ 7 в генералното класиране оформиха Петко Манолов със Субару Импреза и сензацията в планинския шампионат Александър Бурдин с BMW M3. Утре предстоят 2-та състезателни манша, като първият е от 11:00 часа.