Начало BG спорт Стефан Стоев с триумф и в “Мемориал Валерий Великов”

Стефан Стоев с триумф и в “Мемориал Валерий Великов”

329
0
Стефан Стоев, Silver Car EF-10
Стефан Стоев, Silver Car EF-10

Стефан Стоев (Silver Car EF-10) спечели втория кръг от националния шампионат по планинско изкачване “Мемориал Валерий Великов”. Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) завърши на второ място с изоставане от 1,2 секунди, докато Николай Златков (Audi S1 Quattro) е трети.

Състезанието започна със сериозна заявка за победата от страна на Стефан Стоев. Пилотът на АСК “Боженци” записа най-доброто време в първия манш побеждавайки Телийски с 1,07 секунди. Във втория манш Юлиян Телийски бе по-бързия от двамата, но не му достигнаха 0,2 секунди да подобри времето на Стоев от първия манш.

В последния трети манш Стоев не успя да запише най-доброто си време, но въпреки това бе по-бърз от Телийски, чиито автомобил се развали няколко метра преди летящия финал.

Състезанието бе страхотно. За мен съботата не започна добре, след като имахме проблеми за които подходихме грешно. Така си провалих тренировъчните минавания понеже работихме по разпределителните числа на колата, а не по турбото, където бе реалния проблем. Днес коригирахме проблема, но получихме друг заради който аванса ни спрямо Юли (Телийски) се стопи. Ако не беше този проблем със сигурност щях да подобря рекорда на трасето”, коментира победителя в генералното класиране Стефан Стоев.

При автомобилите със задвижване на предните колела най-бърз бе Александър Димитров – Пъчката (Honda Civic), който взе победата в клас Е1 до 1600 см3 и завърши на пето място в генералното класиране.

Следващия и последен кръг от националния шампионат по планинско изкачване е планинско “Гоце Делчев”, което ще се проведе в дните 22-23 октомври.