Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стела ще подобри аеродинамичния отдел на Макларън

Стела ще подобри аеродинамичния отдел на Макларън

908
0
Андреа Стела, Макларън
Андреа Стела, снимка Макларън

Андреа Стела ще продължи да следва плана на Андреас Зайдл. Италианският инженер наследи поста директор на Макларън от германския си колега, който премина в Заубер/Ауди. Едно от първите неща, извършени под ръководството на Стела, ще бъде подобряване на аеродинамичния отдел на британския отбор.

Стела застана начело на Макларън след голямата въртележка с шефовете на отбори във вторник. Италианецът бе повишен в длъжността директор на отбора на мястото на Зайдл. Германецът от своя страна стана главен изпълнителен директор на Заубер. Екипът от Хинвил пък се раздели с Фредерик Васьор. който оглави Ферари.

51-годишният италиански инженер премина в Макларън през 2015 г. Преди това той прекара 14 години във Ферари. Според главния изпълнителен директор на Макларън Зак Браун, Стела винаги е бил първи избор на екипа след като е станало ясно напускането на Зайдл.

Стела заяви, че няма да прави кардинални промени в екипа от Уокинг. Намерението на италианеца е да продължи развитието на екипа и да подобри аеродинамиката на новия автомобил.

„Що се отнася до начина, по който ще продължим за в бъдеще, ясно е, че има елементи на продължаване“, сподели Стела.

„Двамата с Андреас работихме много добре заедно. Също така установихме някои много важни насоки, които искаме да ги затвърдим.“

„В същото време сложността на F1 прави бизнеса винаги отворен за възможности. За мен това е един от първите ми работни дни на новата длъжност. Заради това мисля доста интензивно. Скоро ще се срещна с моите ръководители в Макларън, за да можем да намерим допълнителни възможности за още по-бързо постигане на нашата мисия“, добави шефът на Макларън.

Според Стела, основния приоритет на отбора е завършването на новата инфраструктурата през 2023 г. Италианецът подчерта по-специално интегрирането на новия въздушен тунел на Макларън.

„Областите, в които искаме да направим крачка напред, са свързани с това да напарим бърз автомобил.  Знаем, че някои от причините, поради които не сме успели да го направим досега, са доста структурни. В Макларън се предприемат наистина добри действия и инвестиции, за да можем да преодолеем тези ограничения.“

„През 2023 г. ще бъде изградена важна инфраструктура като въздушния тунел и  новия симулатор. Лично аз смятам, че завършването на този проект със сигурност е един от моите приоритети като директор на отбора.“

Стела също така заяви, че аеродинамичният отдел на Макларън е специфична област, която трябва да бъде сериозно подобрена и укрепена в бъдеще.

„В същото време искаме да укрепим някои области на отбора. Знаем, че F1 е основно аеродинамична игра. Така че не е изненада, че една от областите, в които искаме да укрепнем, е аеродинамиката. Смятам, че разполагаме с невероятен талант, но вероятно трябва да увеличим работната сила в тази област. Това е и един от текущите проекти, който със сигурност ще осигури приемственост“, завърши Андреа Стела.

От следващия сезон Макларън ще разполага с най-младия пилотски състав на стартовата решетка в F1. Британският екип ще разчита на Ландо Норис и Оскар Пиастри.