Начало Автомобили STELLANTIS е името на обединените Groupe PSA и FCA

STELLANTIS е името на обединените Groupe PSA и FCA

201
0

Като стъпка по пътя към приключване на равнопоставеното сливане, дефинирано в споразумението за обединение, обявено на 18 декември 2019 г., Peugeot S.A. („Groupe PSA“) и Fiat Chrysler Automobiles N.V. („FCA“) (NYSE: FCAU / MTA: FCA) обявиха, че корпоративното име на новата група ще бъде STELLANTIS.

STELLANTIS произхожда от латинския глагол „stello“, който означава „озарявам със звезди“.

То ще олицетворението на съюза на легендарни автомобилни марки и силни корпоративни култури, които в обединението си създават един от новите лидери на следващата ера на мобилност, като същевременно запазват цялата изключителна стойност и ценности на отделните си части.

STELLANTIS ще комбинира талант, ноу-хау и ресурси, които могат да осигурят решения за устойчива мобилност през идните десетилетия. Латинският произход на името отдава почит на богатата история на компаниите основатели. Aсоциацията с астрономията улавя истинския дух на оптимизъм, енергия и обновяване, задвижващ това сливане, което ще промени бранша.

Процесът по избора на новото име започна малко след като бе обявено споразумението за обединение, като висшето ръководство на двете компании участва активно през цялото време, с подкрепата на Publicis Group.

Името STELLANTIS ще бъде използвано изключително на ниво група като корпоративен бранд. Следващата стъпка от процеса ще бъде избора на лого, което заедно с името ще се превърне в корпоративна идентичност на бранда. Имената и логата на съставните брандове на Групата ще останат непроменени.

Очаква се проектът по сливането да приключи през първото тримесечие на 2021 г. при спазване на обичайните условия за финализиране, включително одобрение от акционерите на двете компании на съответните им извънредни общи събрания и удовлетворяване на антитръстовите и други регулаторни изисквания.