Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Степни не очаквал информацията му да се използва от Макларън

Степни не очаквал информацията му да се използва от Макларън

38
0

Найджъл Степни не е очаквал информацията, която е дал на Майк Кулън от Макларън, да бъде използвана от британския тим за печелене на предимство. Това заяви бившият механик на Ферари, който заедно с главния дизайнер на Сребърните стрели бе в центъра на разразилия се шпионски скандал през 2007 г. В резултат Макларън бяха глобени със 100 млн. долара и изключени от миналогодишния конструкторски шампионат.
„Не се чувствам отговорен по никакъв начин за това, което се случи с Макларън – заяви Степни. – Моят план или моите идеи бяха да се свържа с някой, но не да печеля от това за себе си. Трябваше да говоря и да видя какво бих могъл да направя някъде другаде с група от хора. Очевидно обаче ситуацията стана по-деликатна и някой използва информацията повече отколкото си мислех. Данните никога не трябваше да бъдат използвани по този краен начин.”
Явно Степни и Кулън са имали намерение наистина да се преместят в друг отбор, още повече, че през миналата година се разбра, че те действително са водили преговори с Хонда.
„Много е трудно да отидеш в друг екип от хиляда души и да направиш впечатление – продължи Степни. – Никога в моята кариера не съм отивал направо в печеливш отбор. А резултатите бяха постигани не само благодарение на мен, а на група от хора, добри резултати, както беше с Лотус, Бенетон и Ферари. Мисля, че в края на тази година или в края на 2007-ма, щях да се огледам и да напусна Ферари. Дали щеше отново да бъде Формула 1 не съм много сигурен. Считам, че F1 избяга от посоката, по която аз исках да вървя.”