Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите на ФИА ще разгледат отново наказанието на Фетел от Мексико днес

Стюардите на ФИА ще разгледат отново наказанието на Фетел от Мексико днес

37
0

Стюардите на ФИА ще разгледат отново случая със Себастиан Фетел от Гран при на Мексико днес, съобщава motorsport.com. Пилотът на Ферари бе класиран 3-и, като няколко часа след финала получи наказание от 10 сек за непозволена защита срещу атаката на Даниел Рикиардо в края на състезанието. Тогава стюардите сметнаха, че той е нарушил правилото, което в битка за позиция забранява движение на болида настрани при спиране. Това го прати от 3-а на 5-а позиция в подреждането.

Вчера от Скудерията депозираха молба при стюардите на ФИА за преразглеждане наказанието на Себастиан Фетел от Гран при на Мексико. В нея бе посочено, че отборът я подава вследствие излизането на нови елементи и те дават възможност за преразглеждане по точка 14.1 от международния спортен код. От тима също така обявиха, че са наясно, че промяна на крайния резултат от състезанието не може да има, тъй като отдавна е изтекъл срокът за подаване на жалба срещу наказанието. Но поради важността на случая искат решението да бъде преразгледано. От екипа отказаха да назоват какви са точно тези нови елементи.

Според информацията след обсъждане на случая вчера, от ФИА са решили, че стюардите от Гран при на Мексико Гари Конъли, Силвия Белот, Дани Съливан и Хорхе Родригес ще разискват отново случая със засегнатите страни чрез телеконферентна връзка по-късно днес. И ако те приемат, че новите данни и факти налагат отварянето отново на случая, то той ще бъде пратен към стюардите на Гран при на Бразилия за ново разглеждане. А те този уикенд на Интерлагос са Тим Майер, Ниш Шети, Мика Сало и един местен представител.

По време на пресконференцията на пилотите в четвъртък състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг заяви, че няма съмнение в правотата на наказанието на Фетел от Мексико.