Начало Избрани Щайнер: Хамилтън ще остане в Мерцедес до края на кариерата си

Щайнер: Хамилтън ще остане в Мерцедес до края на кариерата си

1078
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Гюнтер Щайнер коментира бъдещето на Люис Хамилтън в F1. Шефът на Хаас вярва, че британецът ще остане в Мерцедес до края на кариерата си, тъй като няма къде другаде да отиде.

Настоящият договор на Хамилтън с Мерцедес изтича в края на тази година. Седемкратният световен шампион многократно е заявявал, че иска да се състезава още няколко години. Британецът също така разкри, че е обмислял да завърши кариерата си в отбор, различен от Мерцедес

Вчера се появиха слухове, че Хамилтън може да продължи кариерата си във Ферари. Според информация на британския таблоид Дейли Мейл, Скудерията е в напреднали преговори с британеца. Предполага се, че от Ферари са предложили на Хамилтън договор с годишна заплата от 40 млн. британски паунда.

Слухове относно бъдещето на Хамилтън витаят още от миналата година. Колата на Мерцедес втори пореден сезон не е добра. Понастоящем се очаква сериозно обновление на F1 W14 в Монако. Изглежда че решението на англичанина може да зависи от това каква промяна ще има в поведението на болида в следващите стартове.

Шефът на Мерцедес Тото Волф категорично отхвърли тези спекулации. Австриецът заяви, че такива клюки се появяват на всеки две години. Волф също така добави, че очаква Хамилтън да преподпише с Мерцедес възможно най-скоро.

Междувременно Щайнер коментира сагата с Хамилтън. Шефът на Хаас е категоричен, че британецът ще остане в Мерцедес, тъй като няма къде другаде да отиде

„Хамилтън ще остане в Мерцедес до края на кариерата си. Какви други възможности се откриват пред него? Помислете за това. Какви други възможности има наоколо? Не мисля, че има много отбори, които биха могли да си го позволят“, каза Щайнер.

„Той е на етап, в който е близо до края на кариерата си. Затова не съм сигурен, че би било много положително за него да прави нещо различно и да сменя отбора и обстановката“, продължи Щайнер.

„Хамилтън не е щастлив тази година, тъй като не е спечелил нито едно състезание. Той изкара много добри години с Мерцедес така че трябва да се придържа към хората, които са го „създали“, добави шефът на Хаас.

Щайнер вярва, че Хамилтън и Мерцедес все още не са „готови“ да постигнат ново съгласие. Въпреки това той очаква това да се случи рано или късно.

„Те казаха: „Всичко е наред и ще подпишем“. Защо не са подписали? Защото не са готови. Добре, значи вероятно се случва нещо. Очевидно идва момент, в който всички остаряваме за нещо. От друга страна Люис му остават още няколко години. Затова Тото ще разбере кога трябва да извади щепсела.“

„Може би са решили да изчакат малко. Не знам дали това е свързано с преговорите.  Връзката им е много силна. Заради това те не бързат толкова. Бих искал да е в Хаас, но не можем да си го позволим. Е, ако Тото плати сметката, то тогава ще го взема при нас“, завърши Гюнтер Щайнер.