Начало Избрани Щайнер: Не трябва да сме прекалено ентусиазирани за следващите състезания

Щайнер: Не трябва да сме прекалено ентусиазирани за следващите състезания

418
0
Гюнтер Щайнер, Хаас
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас

Гюнтер Щайнер заяви, че отборът на Хаас остава здраво стъпил на земята въпреки двете последователни класирания в зоната на точките. Според него, продължаването на поредицата от добри резултати няма да е никак лесно.

Американския тим спечели точки в три от първите четири състезания от сезон 2022 в F1 с Кевин Магнусен. След това последва суша за тима, която продължи до Канада. Във Великобритания Хаас отново вкара двата автомобила в точките. Съотборникът на Магнусен Мик Шумахер най-накрая прекъсна лошата си серия след като финишира на осма позиция. Германецът завърши шести в Австрия и отново бе пред по-опитния си съекипник.

Благодарение на точките от Силвърстоун и Ред Бул Ринг, Хаас се изкачи до седмото място при конструкторите. Американците изпревариха Алфа Таури и Астън Мартин. Въпреки че отборът има амбицията да увеличи броя на точките си през лятото, Щайнер се съмнявам, че неговите автомобили редовно ще завършват в топ 10.

Много съм щастлив за отбора, защото им казах, че трябва да вярват в себе си. Правили сме го преди и ще го направим отново. В крайна сметка всичко се нареди. Това бе много добър резултат, каза шефът на Хаас.

„Не трябва да сме прекалено ентусиазирани за следващите състезания. Не очаквам да продължим тази серия. Това е много упорита работа на много хора.“

Ще направим най-доброто, на което сме способни. Надяваме да спечелим още точки и да имаме доста спокойна лятна почивка.“

Щайнер държи под контрол очакванията на тима. Той заяви, че задържането на седмата позиция в шампионата е разумна цел до края на сезона.

Не искам да изпреварвам себе си. Би било хубаво, ко успеем да задържим седмото място или да завършим шести. Мисля, че всичко над шестото място ще бъде много трудно, защото другите отбори са много добри и са малко по-напред от нас“, каза той.

Ако успеем да продължим по същия начин, очевидно няма да имаме перфектни състезателни уикенди като последните два, в които и двата автомобила спечелиха точки. Просто трябва да продължим да работим здраво и може би ще успеем да постигнем шесто място при конструкторите. На първо място трябва да сме сигурни, че ще останем седми.“

Гран при на Франция ще бъде последният уикенд, в който Хаас ще използва сегашната спецификация на своя болид. Следващата седмица американският отбор ще пусне в употреба дългоочаквания пакет с актуализации на VF-22.

Със сигурност мотивацията в отбора е много висока след два уикенда като тези в Силвърстоун и Австрия, каза той.

Автомобилът ни е доста добър навсякъде. Мисля, че най-слабото ни място са високоскоростните писти като тези в Джеда и Баку, както и предстоящите трасета в Белгия и Италия.“

Сигурен съм, отново ще имаме точки, стига да се справи добре. Надеждността в последните две състезания беше добра. Надявам се да остане такава и в следващите състезания преди лятото“, заключи Гюнтер Щайнер.