Начало Избрани Щайнер: Разширяването на F1 в САЩ стимулира интереса към Хаас

Щайнер: Разширяването на F1 в САЩ стимулира интереса към Хаас

458
0
Гюнтер Щайнер, Хаас
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че нарастващата популярност на Формула 1 в САЩ е предизвикала повече интерес от страна на потенциални спонсори.

F1 постепенно се утвърди като един от най-бързо развиващите се спортове в САЩ. Отчасти това е благодарение на успеха на документалната поредица на Нетфликс „Drive to Survive.

Сега експозицията и влиянието на състезанията за Гран при ще се разширят още повече с откриващото състезание в Маями тази седмица. Междувременно Лас Вегас ще се присъедини към календара на световния шампионат през 2023 г.

Тъй като Хаас като единствен представител на САЩ на стартовата решетка, екипът напоследък се радва на значителен интерес от страна на спонсори, партньори и фенове.

Да, видях въздействието, каза Щайнер. „Имаме много по-голям интерес към партньорства и спонсори. Със сигурност в момента сме много по-популярни.“

Сега може да ни отнеме малко време, за да преминем през него и да видим как ще се развие. Със сигурност състезанието в Маями и добавянето на надпревара в Лас Вегас догодина, ще помогне на всичко това. Разширяването на F1 в САЩ стимулира интереса към Хаас

Не бързаме за никъде. В момента спортът е в добро състояние.“

Щайнер предполага, че ще отнеме известно време, докато интересът от страна на САЩ узрее. Също така, екипът придобие ясна представа как може да се възползва от потенциалните възможности за развитие.

„Смятам, че този бум на F1 в САЩ започна, бих казал, миналата година или може би преди две години, каза той.

Миналата година започна да се получава истинско сцепление. Със сигурност ще отнеме малко време, за да се получи всичко и за отбора.“

Първата година има интерес към него, а след това можем да се свържем с потенциалните спонсори, за да ги привлечем към екипа.“

Въпреки че Хаас с удоволствие би си партнирал с нови американски спонсори, Щайнер предполага, че отборът няма нужда да сеопира повечена американската си база.

Не мисля, че трябва да се навеждаме повече, каза той. „Taм имаме Haas CMC и Haas tooling. Двете компании са 100% американски. Определено не можем да сме сте по-големи американци от тях!“, заключи Гюнтер Щайнер.