Начало Избрани Щайнер се надява Хаас да се върне към формата си в Бахрейн...

Щайнер се надява Хаас да се върне към формата си в Бахрейн и Джеда

563
0
Гюнтер Щайнер, Хаас
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас

Гюнтер Щайнер се надява Хаас да успее да се върне към формата, която показа в първите две състезания за годината. Американският отбор се отправя към четвъртия кръг от сезон 2022 в F1, който ще се проведе на пистата Имола. 

След като Хаас спечели точки в Бахрейн и Саудитска Арабия благодарение на Кевин Магнусен, уикендът в Мелбърн се оказа много по-близък до събитията, които отборът преживя през 2021 г.

Пилотите на екипа Кевин Магнусен и Мик Шумахер не успяха да си проправят път към точките на пистата Албърт парк. Въпреки това шефът на Хаас Гюнтер Щайнер е уверен, че отборът му ще успее да се върне в топ 10 на Имола.

Целият уикенд беше много труден, като се започне от малките проблеми с автомобилите на Мик и Кевин, който не беше в най-добрата си форма. Магнусен не се чувстваше добре в Австралия“, каза Щайнер в официалното изявление на Хаас преди уикенда в Емилия Романя.

„От друга страна, [дори] с всички тези пречки, все пак се доближихме до зоната на точките. В състезанието нямахме късмет с колите за сигурност, които можеха да помогнат на стратегията ни. Така че оставихме случилото се в Австралия зад гърба си.“

Тъй като болидът VF-22 се оказа доста бърз при подходящи условия, Щайнер се надява на по-спокоен уикенд на италианската писта.

Тази година шампионатът е много оспорван. Ако искаш да получиш точки, трябва да си перфектен“, коментира той.

Това, което вземам със себе си на Имола, е, че автомобилът все още се представя добре. Надявам се да имаме по-малко нещастни случки на тази писта.“

Спринтовата квалификация е допълнително предизвикателство за Хаас

След като тимът изглежда се насочи в грешна посока с настройките си за Австралия, Щайнер призна, че на Имола очаква допълнително предизвикателство.

Това се дължи на факта, че за първи път през сезон 2022, F1 ще използва  спринтовия квалификационен формат. При него автомобилите са поставени в условията на „затворен парк“ от началото на петъчната квалификация.

По този начин отборите ще имат на разположение само една 60-минутна тренировка, за да определят настройките си за остатъка от състезателния уикенд.

„Уикендът на Имола със сигурност ще е предизвикателство не само за нашия отбор. Всички ще разполагат само с една свободна тренировка, за да намерят най-добрите настройки на болида, заяви Щайнер.

„Това няма да е лесна задача, имайки предвид трудностите на тези автомобили и неопитността, която имаме с тях. Очаква този проблем да важи за другите екипи. Мисля, че който е по-добре подготвен ще има най-добрия автомобил. Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си, както всички останали.“

„Смятам, че е добре за шампионата да има такива спринтови състезания. Наистина ги очаквам с голямо нетърпение“, завърши Гюнтер Щайнер.