Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер стана посланик на състезанието в Маями

Щайнер стана посланик на състезанието в Маями

4486
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер, снимка Хаас

Гюнтер Щайнер продължава да бъде близо до света на F1. 58-годишният инженер стана посланик на Гран при на Маями. Надпреварата във Флорида отново ще се проведе в началото на месец май.

Щайнер ръководеше Хаас от дебюта на тима в F1 през 2016 г. В началото на тази година обаче той беше освободен. Причината за раздялата беше свързана със слабите резултати и сериозните спорове на Щайнер със собственика на отбора Джийн Хаас. На негово място беше назначен Аяо Комацу

58-годишният инженер продължава да бъде част от света на F1. В момента той работи за Скай Германия и посети надпреварите в Бахрейн и Австралия. Освен това той продължава работата по втора книга след успеха на тази, която издаде миналата година.

Днес стана ясно, че Щайнер ще бъде и посланик на предстоящата Гран при на Маями. Той ще помага за популяризирането на едно от последните попълнения в календара на световния шампионат.

„Развълнуван съм да бъда посланик на Гран при на Маями, което се превърна в едно от любимите ми състезания през годината“, сподели Щайнер.

„Виждал съм от първа ръка невероятното развитие на F1 в Съединените щати. Тя тя има толкова голям потенциал да продължи да се разраства, особено със състезания като Маями. Събитието отразява смелата визия на организаторите. То съчетава американския спектакъл и състезанията от F1 с оживена атмосфера на пистата и в самия град“, добави бившият шеф на Хаас.

Щайнер живее САЩ вече повече от две десетилетия и има различни бизнеси в страната. Италианско-американският специалист стана много известен благодарение на колоритните си изяви в сериала на Нетфликс Drive to Survive.  Изглежда че той все пак ще продължи да се появява в поредицата, дори без има толкова централна роля.

„Гюнтер се е превърнал в колоритно име за феновете на F1 от всички възрасти. Той е идеалният посланик на нашето състезание“, каза Тайлър Еп. „Той въплъщава състезателния дух на спорта и има ясна визия за това какво може да бъде F1 в Америка.

„Присъствието на човек с неговия опит, репутация и откровеност, свързан с нашето събитие, несъмнено ще допринесе за вълнението и ще издигне състезателния уикенд на ново ниво“, добави президентът на Гран при на Маями.

Гран при на Маями ще се проведе в периода 3-5 май. Тази година трасето във Флорида ще приеме един от спринтовите уикенди от сезон 2024 в F1. Освен Формула 1, в Маями ще има и кръг от изцяло женския шампионат F1 Academy.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от F1 Miami Grand Prix (@f1mia)