Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ще настигнат ли съперниците Ред Бул

Ще настигнат ли съперниците Ред Бул

1201
0

Със сигурност най-важният въпрос, който всички си задават през тази зима, е дали останалите ще настигнат Ред Бул през новия сезон. Естествено, това е централната ни тема в този брой. Анализираме най-силните страни на RB19. В тях съперниците трябва да догонват като формата на пода например. Кристиан Хорнер заяви, че през 2023 г. най-голямата промяна била олекотяването на RB19, но експертите по-скоро смятат, че то е имало далеч по-малко значение от други елементи, върху които останалите работят от лятото.

Фредерик Васьор пресметна, че 95% от елементите в новото Ферари (заводски номер 676) ще са нови. Колата ще се появи на 13 февруари, а от екипа под сурдинка споделят, че предното окачване например ще е с напълно променена кинематика. Не уточняват дали ще обърнат и схемата му. Паоло д’Алесио анализира в този брой качествата на SF-23. В какво този болид бе стъпка напред, но и встрани от F1-75, както и къде наистина отстъпи на съперниците от Милтън Кийнс.

В навечерието на награждаването на шампионите за 2023 г. пък се разгоря неочакван скандал между ФИА и семейство Волф. Причините за него изглежда са далеч по-дълбоки от нелепото обвинение в размяна на някаква – кой знае колко поверителна – информация. Те са обект на друг пространен коментар, защото по всичко личи, че сме в началото на нова война между ФИА и носителите на търговските права, които вече не са свързани с Бърни Екълстоун.

Намаляването на въглеродните емисии е важна част от развитието на спорта и обръщаме внимание на темата с усилията на тима на Мерцедес в тази посока, докато Макларън май не само се връща към по-добрите си дни в Гран при, но се завръща и в състезанията за издръжливост през новата 2024 г. Посрещаме я с пожелания за здраве и успех за всички.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев