Начало Lifestyle Ще празнуваме ли? Yes, of Corsa!

Ще празнуваме ли? Yes, of Corsa!

4997
0
Yes, of Corsa!

Opel стартира празничния сезон за 2023 г., като представи кампания за Коледа и Нова година с новия Opel Corsa. Идеята възпроизвежда успешната кампания „Yes of Corsa“, която е разработена в сътрудничество с творческата агенция на Opel Jung von Matt и която в момента е в ефир в България. Кампанията включва завладяващ и запомнящ се саундтрак, в стил кино, с кратки сценки с персонажи задаващи въпроси като „Наистина ли има голям обхват?“, „Бързо ли се зарежда?“ или „Забавляваш ли се докато караш?“ Отговорът на всички тези въпроси разбира се е „Yes of Corsa!“ (“ Да, разбира се“ в превод от английски език).

Носейки характерния за Opel панел на марката Vizor, новата Corsa в момента се предлага с две нива на електрическо задвижване с батерии и с високоефективни двигатели с вътрешно горене. В допълнение, моделът скоро ще се предлага с 48-волтова хибридна технология.

Новият електрически мотор със 115 кВ/156 к.с. и 260 нютонметра максимален въртящ момент осигурява мощно и безшумно шофиране. С батерия от 51 кВ са възможни до 405 километра локално шофиране без вредни емисии според WLTP. Батерията може да се зареди до 80% от максималния капацитет за по-малко от 30 минути с помощта на 100-кВ DC зарядна станция.

Новата 48V хибридна технология добавя допълнителна електрифицирана опция за клиентите на новия Opel Corsa. В сравнение с подобна неелектрифицирана Corsa 1.2 с осемстепенна автоматична скоростна кутия (разход на гориво в цикъла WLTP: 5,5-5,4 л/100 км; 124-122 гр/км CO2, и двете комбинирани), новият 74 кВ/100 к.с. Corsa Hybrid с технологията 48 волта (WLTP2 разход на гориво: 4,7-4,6 л/100 км; 106-102 гр/км CO2, и двете комбинирани) може да спести близо 1,0 л/100 км гориво (около 15%) и също така да намали CO2 емисии.

Corsa продължава да предлага и прави достъпна най-новата модерна технология, включително новите IntelliLux LED® Matrix Light предни фарове с 14 LED елемента, ергономични масажиращи седалки, ново поколение мултимедийна навигационна информационно-развлекателна система и най-новите функции за подпомагане на водача.

Ето защо не е изненада, че най-продаваният малък автомобил има своето важно място в портфолиото на германската марка. От моделът са продадени повече от 14,5 милиона бройки от първоначалното му представяне през 1982 г. и е един от най-харесваните и предпочитани автомобили до ден днешен. Corsa е най-продаваният малък автомобил в Германия и Великобритания през 2021 г. и 2022 г. и е в силна позиция да повтори този успех и през 2023 г.