Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стърлинг Мос спира с публичните си изяви

Стърлинг Мос спира с публичните си изяви

306
0

Легендата на моторния спорт Стърлинг Мос спира с публичните си изяви. Решението на 88-годишния британец идва след прекараното от него много тежко заболяване.

През 2017 г. Мос, считан за най-великият пилот от Формула 1, който не е печелил титлата, прекара 134 дни в болница, след като се разболя по време на ваканция в Сингапур.

Изявлението за оттеглянето му бе направено от неговия син, който обясни, че Мос отсега нататък ще посвети цялото си време на семейството.

„До всичките му приятели и фенове по целия свят, които използват този уебсайт за регулярни новини, моят баща би желал да обяви, че го затваря, гласи изявлението, публикувано на личния сайт на Мос.

– След сериозните инфекции и последвалото бавно и трудно възстановяване, се взе решение, че на 88-годишна възраст този неуморим човек ще се оттегли, за да може заедно с моята майка да получи заслужена почивка и да прекарат двамата повече време един с друг и със семейството.”

Стърлинг Мос 4 пъти завършва на второ място в крайното класиране на F1, а в други три – на трета позиция. Той има над 212 победи в различни категории от моторните спортове.

Краят на състезателната му кариера настъпва през 1962 година след катастрофа в Гуудууд, която го оставя в кома за месец и парализиран за още половин година. В годините след това обаче Мос участваше пълноценно в публичния живот и посещаваше доста състезания.