Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стивънс на 100% уверен, че ще остане в Мейнър

Стивънс на 100% уверен, че ще остане в Мейнър

84
0

Уил Стивънс заяви, че е на 100% уверен, че ще остане в екипа на Мейнър Маруся и през 2016 г. Британецът се присъедини към екипа в началото на 2015 г., като преди това дебютира в спорта за Катерам в края на 2014 г. в Абу Даби. Понастоящем Мейнър е единственият отбор в решетката със свободни места за 2016 г., като за момента никой не е потвърден за титуляр.

Тук трябва да се направи уточнението, че при Лотус, който наскоро беше закупен от Рено, ситуацията също не е ясна. Защото може да се окаже, че при смяната на собствеността, сключените споразумения с Малдонадо и Палмър вече не са валидни. Освен Стивънс, кандидат за място в Мейнър е и Рио Харианто, които има солидна финансова подкрепа чрез правителството на Индонезия.

„На добра позиция съм, заяви Стивънс относно бъдещето си в Мейнър. – Колкото по-бързо се разрешат нещата, толкова по-добре, за да отидем в зимната пауза с потвърдени неща. Но ако се случат нещата, съм сигурен, че няма да бъде далеч във времето. Всичко се развива в правилната посока, като вече имах някои много продуктивни срещи.”