Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стодарт скептичен за плановете на USF1

Стодарт скептичен за плановете на USF1

37
0

Бившият шеф на отбор от Формула 1, Пол Стодарт, смята, че за бъдещия отбор USF1 ще бъде по-лесно да работи във Великобритания, както и че събирането на начален капитал ще бъде доста трудно.

„Все още не мога да разбера как ще намерят мащабен спонсор или инвеститор в САЩ, когато няма състезание там” – каза Стодарт пред „Ройтерс”.

„Много малко американци се интересуват чак толкова за Формула 1… и определено в САЩ ми се струва по-трудно да се намерят пари, отколкото в Европа. Всъщност невъзможно.”

Една възможност е да се изтеглят някои спонсори от Чемпкар, които не са били ангажирани с някой отбор. Що се отнася до базата на отбора, основната ще бъде в Северна Каролина, а втората – в Испания, Франция или Италия.

Стодарт, който напусна Формула 1 през 2005 година заедно с тима си – Минарди, каза, че моментът за влизане във Формула 1 определено не е подходящ, тъй като според него тепърва има да се върши доста работа по намаляването на разходите.

Австралиецът също така подчертава, че за USF1 ще бъде най-лесно да оперират от Великобритания, където са повечето отбори.

„Смятам, че сме на една или две години от пълното контролиране на разходите, така че ако ще се появяват нови отбори, то по-скоро ще е от Европа, а не от САЩ” – добавя той.

„Бих казал, че ако искаш да започнеш отбор успешно, първо трябва да започнеш да мислиш за база във Великобритания.”