Начало Автомобили Столичен Автотранспорт с 22 нови автобуса YUTONG на природен газ

Столичен Автотранспорт с 22 нови автобуса YUTONG на природен газ

1207
0
YUTONG, градски транспорт, природен газ

Столичният градски транспорт получи 22 нови автобуса YUTONG със задвижване на природен газ. Те ще се движат по линиите на столичен градски транспорт от началото на месец.

Директорът на „Столичен автотранспорт“ ЕАД Слав Монов прие символичния ключ от външнотърговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ Антон Дончев. Той заяви, че доставката на новите автобуси Yutong e част от провежданата от Столична община политика за обновяване на обществения транспорт.

Yutong ZK6126GHA е задвижван на природен газ (CNG) автобус, който осигурява по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда

Автобусът е 12-метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците.

Моделът отговаря на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Снабден е с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег при напълно заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6-цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон.

Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца.

Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките са с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали.

Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 44 правостоящи места

Има още отваряем вентилационен люк на покрива, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

Над 130 тона емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срок на експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси и приблизително с 15% по-малко ще са отделените прахови частици при използването на автобус задвижван на природен газ в сравнение с конвенционален дизел автобус.