Начало Moto News Стонър доминира в тренировките на Филип Айлънд

Стонър доминира в тренировките на Филип Айлънд

59
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър с Honda наложи тотална доминация по време на тренировките от първия ден на състезателния уикенд за Гран при на Австралия. Втори в комбинираното време от двете сесии на 3 десети остана световният шампион за 2010 г. Хорхе Лоренсо с Yamaha, а трети е Марко Симончели (също с Honda).

В първата тренировка валя дъжд и времето бе студено. Пилотът на Repsol Honda, който спечели състезанието на тази писта миналата година, постигна 1:30.475, въпреки че в началото на сесията катастрофира. В първите 10 минути той излетя на 4-ия завой. Второ време даде Хорхе Лоренсо (Yamaha Factory Racing) – на 0,3 сек от Стонър. Най-бърз в началото бе Марко Симончели, но той пък падна на 10-ия завой на спускането от хълма. Марко завърши тренировката трети, на 2 десети от Лоренсо. Четвърти на любимата си писта стана Колин Едуардс с време 1:31.480, докато Андреа Довициозо (Repsol Honda) бе само на една стотна от секундата след тексасеца.

Във втората сесия Стонър даде време с една десета по-слабо от това в първата. Втори бе Симончели (San Carlo Honda Gresini Team), а трети остана Лоренсо, но с комбинираните времена испанецът е на втора позиция. Симончели повтори упражнението от първата сесия с нова катастрофа в началото. Четвърти бе Бен Спийс (Yamaha Factory Racing), който с време 1:31.495 не можа да измести Колин Едуардс от тази позиция в комбинираното време. Така Колин остана четвърти, а пети бе Спийс. Шестото място бе за Довициозо с постижението му от първата сесия, докато съотборникът му Дани Педроса остана седми с време 1:31.543, което направи следобед.