Начало Moto News Стонър може да кара и WSBK

Стонър може да кара и WSBK

53
0

Австралиецът Кейси Стонър, който в края на миналия сезон се оттегли от MotoGP премина на 4 колела в австралийската V8, може да кара в WSBK. За това намекна по време на състезанието във Филип Айлънд изпълнителният вицепрезидент на Honda Racing Company (HRC) Шуей Накамото.

Официално босът бе в Австралия на преговори между Асоциацията на мотопроизводителите и Dorna по повод намаляването на разходите в WSBK. Между срещите си обаче, той отговаряше и на въпроси на журналисти и подхвърли, че оттеглилия се Кейси Стонър може да стартира с уайлдкард в сериите WSBK. По думите на Накамото, това ще помогне за развитието на сериите и по-активна разработка на мотоциклетите. Според него обаче Кейси не е евтино удоволствие, но може много да помогне в развитието на мотоциклетите.

Самият Стонър не коментира никакви слухове. Той представи колата си суперкар V8, с която ще се състезава този сезон. В австралийската надпревара V8 Supercars Кейси ще кара със своя номер 27 с автомобил Red Bull Racing Holden Commodore VE. Той ще дебютира по улиците на Аделаида утре в първия кръг от шампионата Clipsal 500.