Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стотици изпратиха Джъстин Уилсън

Стотици изпратиха Джъстин Уилсън

41
0

Около 500 роднини, приятели, пилоти и фенове присъстваха днес на погребението на бившия пилот от Формула 1 Джъстин Уилсън. Британецът, който през 2003 г. кара за Минарди и Ягуар, почина на 37 години след като отломки от друга кола го удариха в главата по време на състезанието от Индикар в Поконо, САЩ миналия месец.

Церемонията се състоя в Полърспъри близо до пистата Силвърстоун. Джъстин беше роден близко до мястото – в Йоркшир. На трасето в чест на Уилсън флаговете на Великобритания, САЩ и Британския клуб на автомобилните пилоти бяха свалени наполовина.

Бившият му съотборник в Ягуар Марк Уебър, многократният победител в „Инди 500“ Дарио Франкити, Скот Диксън и по-малкият брат на Джъстин – Стефан, взеха участие в погребението, носейки ковчега, обвит в британския флаг. Заедно с него те носеха и един от шлемовете на Уилсън от времето му в Минарди.

„Джъстин загина, правейки нещо, което обичаше“, заяви лаконично бившият пилот от Ф1 Джонатан Палмър, който ръководеше Уилсън по пътя му към Ф1 и след това, който му помогна да постигне успехи в САЩ.