Начало Moto News Стоунър най-бърз в първата свободна тренировка във Валенсия

Стоунър най-бърз в първата свободна тренировка във Валенсия

26
0
Валенсия,Дани Педроса,Кейси Стоунър

Днес пилотите в MotoGP направиха своето завръщане към всекидневието след трагичните събития в Малайзия. При тежки метеорологични условия състезателите започнаха участието си в уикенда във Валенсия. Трасето бе влажно и освен това температурите на въздуха и асфалта бяха доста ниски.

Времената се променяха непрекъснато, както и самите условия на пистата, която постепенно изсъхна. В крайна сметка най-бързо време записа Кейси Стоунър (Хонда) с резултат от 1:45.513 мин. Това време бе с 15 секунди по-слабо от топ времената, които по принцип се дават на това трасе.

На втора позиция завърши Дани Педроса (Хонда). Пред собствена публика испанецът изостана с 0,223 сек от Стоунър. Валентино Роси (Дукати) пък постигна трето време. Доброто представяне на Дукати в началото на този уикенд бе затвърдено и от Ники Хейдън, класирал се четвърти.

На пистата се завърна Бен Шпийс, който пропусна предишните две състезания заради контузия

В края на колоната логично завършиха заместниците на двама от титулярните пилоти. Джош Хайес се качи за първи път на машина от MotoGP, за да замести Колин Едуардс, а Катсоюки Накасуга замени шампиона от 2010 г. Хорхе Лоренцо в Ямаха.