Начало Moto News Стоунър най-бърз в петъчния ден на Ещорил

Стоунър най-бърз в петъчния ден на Ещорил

29
0
Кейси Стоунър,Хонда

Кейси Стоунър с Хонда постигна най-добро време в петъчния ден на пистата Ещорил в Португалия. Трасето остана сухо, но пилотите трябваше да се адаптират към силните пориви на вятъра, идващи от Атлантика. В началото повечето състезатели караха с меки предни и задни гуми, но в течение на времето смениха предните с по-твърдия вариант на Мишлен.

Стоунър постигна време от 1:38.369 мин на трасето, на което до момента все още не е печелил. Позитивно начало записа и Бен Спийс, който имаше значителни проблеми в първите два кръга за годината. Днес в Португалия пилотът на Ямаха завърши на второ място в първия ден, като в първата тренировка дори постигна най-добър резултат. Тексасецът остана на 0,321 сек зад Стоунър. Трето място пък зае Кал Кръчлоу. Състезателят на Tech-3 (Ямаха) даде резултат по-слаб с 0,348 сек от този на първия.

Двамата испанци, Дани Педроса (Хонда) и Хорхе Лоренцо (Ямаха) заеха четъврта и пета позиция. Лоренцо днес отпразнува и своя 25-и рожден ден. Алваро Баутиста от екипа на Грезини (Хонда) даде шесто време. Едва след това се наредиха пилотите, каращи Дукати. Най-бързият с Дезмоседичи бе Ники Хейдън, а Валентино Роси остана девети. Между тях се заби Хектор Барбера от екипа на Прамак (Дукати).

Хейдън изостана с 0,6 сек от първия. Италианците отново експериментираха с настройките на американеца. Особено интересни бяха резултатите от измерването на максималната скорост. След като Дукати бяха най-бързи на правата в Катар, сега Стоунър бе с най-висока скорост (329,5 км/ч) на дългата километър права. Хектор Барбера записа втори резултат (328,2 км/ч), изпревайки Хейдън (326 км/ч) и Роси (325,1 км/ч). Лоренцо записа „едва“ 323,4 км/ч.