Начало Moto News Стоунър ще кара за Хонда догодина

Стоунър ще кара за Хонда догодина

46
0

Световният шампион в MotoGP Кейси Стоунър ще напусне тима на Дукати в края на годината, за да се присъедини към заводския отбор на Хонда. Това бе официално потвърдено днес.

Така австралиецът ще прекрати 4-годишната си съвместна работа с Дукати, с които той успя да спечели титлата в MotoGP. В началото на кариерата си в MotoGP обаче (през 2006-та) той караше именно за Хонда – в техния сателитен отбор LCR.

„Искам да благодаря на Кейси от името на нашите фенове и нашите спонсори, но най-вече от името на всички, които работят в Дукати. Победите и емоциите, които той ни даде, наградиха всичката тежка работа и жертви, които направихме. През тези 4 години заедно имахме много страхотни моменти. Спечелването на титлата през 2007-ма и победата на Мугело през 2009-та са моменти, които никога няма да забравим. В лицето на Кейси ние намерихме не само един изключителен пилот, но също така и един честен и лоялен човек и точно затова между нас винаги ще има силна връзка, дори и когато той ни стане конкурент“, заяви генералният директор на спортния отдел на Дукати – Филипо Прециози.

Стоунър също от своя страна благодари на тима:

„Те поеха риск, когато подписаха с мен в края на 2006-та година, когато бях неизвестен, но след като започнахме да работим съвместно, успяхме да спечелим световната титла и много състезания и същевременно се борихме за титлата през последните две години. Сега обаче аз реших да продължа напред и да се изправя пред нови предизвикателства. Очакват ме нови обстоятелства, но аз никога няма да забравя годините с Дукати, както и хората, с които имах привилегията да работя. Така че искам да изкажа големи благодарности към Дукати и към нашите спонсори, с които споделяхме нашите успехи“, заяви австралиецът.

Малко след като от Дукати обявиха новината, че се разделят с австралиеца, изявление направиха и от спортното поделение на Хонда – HRC.

„Много сме доволни, че Кейси ще се присъедини отново към Хонда догодина. Той определено е един от топ-пилотите в МotoGP и ще донесе в нашия тим ценен опит. В момента в заводския ни отбор имаме двама много силни и опитни пилоти – Дани Педроса и Андреа Довициозо, които се представят много добре и в момента са на втора и трета позиция в шампионата. HRC се надява да запази тези двама пилоти и за догодина, като по този начин ще се получи един наистина зашеметяващ пилотски екип“, каза вице-президентът на HRC – Шуи Накамото.