Начало Moto News Стоунър ще направи демонстрационен тур на Филип Айланд заедно с Дуан и...

Стоунър ще направи демонстрационен тур на Филип Айланд заедно с Дуан и Гарднър

40
0
Кейси Стоунър

Кейси Стоунър ще кара по време на домашната си Гран при на Австралия от МотоGP на Филип Айланд. Пилотът обаче няма да се състезава – той се оттегли от шампионата в края на миналия сезон. Вместо това двукратният носител на короната в първенството ще направи почетна обиколка заедно с други двама австралийски шампиони – Уейн Гарднър и Мик Дуан.

Австралийската мотоциклетна Гран при през 2012 г. сложи приказен край на МотоGP кариерата ми – коментира Стоунър, който бе непобедим на Филип Айланд от 2007 до 2012 г. – Ще е хубаво да изляза на пистата заедно с Мик и Уейн, без напрежение заради състезанието. Нямам търпение да се появя на трасето и да се насладя на изживяването заедно с феновете, които ме подкрепяха през цялата ми кариера.

Отделни секции от трасето на Филип Айланд носят имената и на тримата шампиони – Стоунър, Дуан и Гарднър.

Кейси вдъхваше живот на Филип Айланд и вълнуваше феновете ни години наред. Да го видим още веднъж на любимата му писта, при това в компанията на Мик и Уейн, ще е уникална, изключителна възможност за запалянковците – заяви от своя страна главният изпълнителен директор на австралийската Гран при корпорация Андрю Уестакот.