Начало Moto News Стоунър ще стартира първи в домашната си Гран при

Стоунър ще стартира първи в домашната си Гран при

43
0

Пилотът на Дукати – Кейси Стоунър, ще стартира от полпозишън на домашното си трасе Филип Айлънд, където утре ще се проведе 15-тият кръг от MotoGP – Гран при на Австралия. Така той ще започне по перфектен начин преследването на третата си поредна победа в това състезание.

В последната част на квалификацията, Стоунър и Валентино Роси си разменяха няколко пъти първата позиция, но в крайна сметка австралиецът успя да надделее, давайки само с половин десета от секундата по-добро време от пилота на Ямаха.

До тях на първа стартова решетка застана Дани Педроса, който падна след лоусайд на неговата Хонда, но след това с резервния си мотоциклет успя да постигне време с 0.679 секунди по-слабо от това на Стоунър и измъкна третата позиция под носа на Хорхе Лоренцо, който ще стартира четвърти утре.

Пети днес остана Колин Едуардс (само на 25 стотни от секундата зад заводската машина на Лоренцо), а шести – Алекс де Анджелис, който се представя особено силно през целия състезателен уикенд досега.

Първата десетка днес завършиха Ники Хейдън (Дукати), Ранди де Пюние (LCR), Мика Калио (Прамак) и Андреа Довициозо (Хонда), които заеха съответно местата от седма до десета позиция на стартовата решетка.

В сесията не взе участие Николо Канепа от тима на Прамак, който бе сериозно наранен във вчерашните свободни тренировки. Тогава италианецът загуби контрол над Дукатито си, докато се движеше с над 200 км/ч, след което заради продължителното му влачене по асфалта, предпазният екип на пилота се протърка и позволи на рамото му да се покаже и също да бъде силно изтъркано от асфалта. В момента Канепа, който разбира се няма да се състезава утре, е в болница в Мелбърн за евентуална трансплантация на кожа на засегнатото място.

Ето и пълният списък на стартовата решетка за утрешната Гран при на Австралия в клас MotoGP, която ще започне в 8:00 часа българско време:

1. Кейси Стоунър, Ducati Marlboro Team 1’30.341
2. Валентино Роси, Fiat Yamaha Team + 0.050
3. Дани Педроса, Repsol Honda Team + 0.729
4. Хорхе Лоренцо, Fiat Yamaha Team + 0.730
5. Колин Едуардс, Monster Yamaha Tech 3 + 0.755
6. Aлекс де Анджелис, San Carlo Honda Gresini + 0.919
7. Ники Хейдън, Ducati Marlboro Team + 0.984
8. Ранди де Пюние, LCR Honda MotoGP + 1.039
9. Mика Калио, Pramac Racing + 1.043
10. Aндреа Довициозо, Repsol Honda Team + 1.131
11. Tони Елиас, San Carlo Honda Gresini + 1.299
12. Джеймс Тосланд, Monster Yamaha Tech 3 + 1.381
13. Лорис Капироси, Rizla Suzuki MotoGP + 1.532
14. Mарко Меландри, Hayate Racing Team + 1.849
15. Крис Вермюлен, Rizla Suzuki MotoGP + 1.997
16. Габор Талмаши Scot Racing Team MotoGP + 2.411

не се класира:

Николо Канепа, Pramac Racing