Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Странното поведение на Стефан Гран при

Странното поведение на Стефан Гран при

41
0

Сръбският екип Стефан Гран при, който все още се надява да получи слот за участие в световния шампионат на Формула 1 през 2010 г., изпраща крайно смесени сигнали в публичното пространство с последните си изявления. Само преди дни отборът бе категоричен, че ако не се състезава в Бахрейн, някой ще трябва да отговаря за несправедливостта към екипа. В същото изявление USF1 са наречени мечтатели, които не разбират, че в Гран при се участва не само с ентусиазъм, но и с достатъчно средства и упорита работа.

В съобщение от днес обаче Стефат посочват, че биха искали да препотвърдят желанието си и още повече възможността си да участват в F1 този сезон.

„Отборът осъзнава, че това може да се случи със съгласието на ФИА и ФОМ, но вярва, че семейството на Формула 1 накрая ще вземе правилното решение“, се казва още в рилийса.

Стефан Гран при твърдят, че няма да има повече изявления по въпроса. Все още не е ясно какво е състоянието на USF1, след като от ФИА изпратиха техническия си делегат Чарли Уайтинг в Шарлът, за да провери ситуацията на място. Според последните слухове обаче американският тим преговаря за сливане с Кампос, а разговорите със сърбите са се провалили. Твърди се, че Кен Андерсън и Питър Уиндзор са блокирали възможна сделка въпреки желанието на най-големия си инвеститор Чад Хърли (един от съоснователите на YouTube) тя да се случи.

Според други сведения пък на организаторите в Бахрейн е било наредено да извадят от прескита на състезанието профила на Стефан Гран при, което се тълкува като лош знак за сърбите. Те обаче си направиха труда да публикуват копие от документ, удостоверяващ тяхна пратка за Бахрейн. На пистата Сахир обаче, твърдят запознати, нищо не е пристигнало до момента. Така ситуацията се заплита още повече, а остават броени дни – следващата седмица е буквално последната възможност за постигане на някакво решение.