Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стратегията с гумите може да направи разликата в Унгария, смятат в Пирели

Стратегията с гумите може да направи разликата в Унгария, смятат в Пирели

20
0

Високите температури на въздуха и на асфалта в Гран при на Унгария увеличават предизвикателствата пред доставчика на гуми Пирели за състезанието край Будапеща. За надпреварата италианската компания ще предложи на отборите типовете „софт” (меки) и „медиум (средни). Трасето не натоварва особено гумите, тъй като почти бързите завои не са много, но заради високите температури износването е по-високо.

Затова от Пирели са избрали комбинацията софт/медиум, вместо соферсофт/софт. Този избор обаче оставя вратичка за стратегия само с едно спиране в бокса, имайки предвид, че изпреварванията на това трасе са доста трудни. Тактиката с два стопа ще е по-бързата, но ако пилотът остане блокиран в трафик, тя може да не проработи.

„Трасето е истинско предизвикателство за пилотите, колите и гумите, заяви шефът на Пирели Пол Хембри. – Освен старт-финалната права, няма друго място, на което те могат да си починат. Времето може да бъде много горещо и това има значителен ефект върху износването. Избрахме същите типове гуми, както и през миналата година, търсейки баланса между скорост и издръжливост. Пистата не е от най-лесните за изпреварване, затова изборът на стратегия с гумите може да направи голяма разлика в представянето.“