Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възможни стратегии и наличните гуми за Гран при на Германия

Възможни стратегии и наличните гуми за Гран при на Германия

1530
0
Люис Хамилтън
снимка: Пирели

Оптималната стратегия за Гран при на Германия е с едно спиране в бокса според специалистите на доставчика на гуми Пирели. Тя е старт с медиум, серия от 24-29 обиколки и след това смяна с хард до финала на надпреварата.

Възможността за дъжд по време на 11-ия кръг от световния шампионат на Формула 1 все още не е отпаднала.

Валеж би означавал напълно нова ситуация за отборите, но ако все пак остане сухо те имат още варианти

Вторият пак е с 1 спиране в бокса: потегляне със софт, стинт от 18-22 тура и смяна с хард.

В челото на грида двата Мерцедес-а – на спечелилия полпозишъна Люис Хамилтън и съотборника му Валтери Ботас (трети) ще са с медиум, ако е сухо. Със средната по твърдост смес преодоля Q2 и Шарл Льоклер. Той е десети, след като не успя да излезе в Q3 заради техническа повреда.

Два питстопа е по-бавната стратегия

Тя обаче също дава различни възможности на отборите в зависимост от условията. Ако е по-топло от очакваното например, износването на софт може да е по-високо. Петъчните тренировки преминаха при страхотна жега, а работата в събота – при доста по-ниски температури. В надпреварата условията може отново да са напълно различни, което означава, че тимовете ще трябва да реагират на момента.

Единият вариант за два бокса е старт със софт, две серии от по 15-18 обиколки и смяна с медиум до финала. Вторият е потегляне пак с най-меките гуми, само един стинт (пак 15-18 тура) и след това две серии с медиум от по 22-26 обиколки.

От Пирели отбелязаха също така колко близка бе битката в квалификацията. В топ 10 се класираха пилоти на 8 различни отбора.