Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стратегията коствала на Албон място на подиума в Мексико

Стратегията коствала на Албон място на подиума в Мексико

1117
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Недобрата стратегия на Алекс Албон с 2 спирания в бокса му е коствала място на подиума в Гран при на Мексико. Това смята главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко.

Тайландецът от британски произход се движеше на 3-а позиция до първите спирания в бокса, зад двамата пилоти на Ферари. След питстопа си Алекс изостана, а след втория се озова на 5-а позиция, далеч зад 4-ия Шарл Льоклер. Пилотът от Монако също беше с тактика с 2 спирания в бокса.

„Трябва да анализираме стратегията добре, защото имахме скорост, каза Марко пред ORF. – Трябва да видим какво можехме да направим по-добре. Сега изглежда, че стратегията ни коства на Албон класиране на подиума.“

Самият пилот също беше на подобно мнение

„След първите 15 обиколки смятах, че мога да съм на подиума, каза Албон. – След това направихме 2 стопа, като не съм сигурен дали можехме да изпълним стратегията с 1 стоп. Нашето състезателно темпо беше много добро с използвани гуми. Трябва да проверим по-добре какво друго можехме да направим.

Истинският проблем беше, че всеки път, когато излизах от бокса, попадах в трафик. Съответно трябваше да се боря с пилотите пред мен и губех време. Загубих много зад Карлос. А не мислех, че ще ми се налага да се боря с него. Той обаче се защитаваше добре и загубих 6 секунди или нещо такова. А това е разочароващо.“