Начало Избрани Строл: Чувствам се добре и мога да карам до края на състезателния...

Строл: Чувствам се добре и мога да карам до края на състезателния уикенд

407
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Андро Дюлгерян

Ланс Строл планира да продължи участието си в състезателния уикенд в Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин разсея съмненията относно здравината дясната си китка и способността си кара в неделната надпревара на пистата Сахир.

Строл се върна зад волана на AMR23 след като пропусна предсезонните тестове миналата седмица. 24-годишният състезател претърпя инцидент с тренировъчен велосипед, при който натърпя лявата си китка и счупи дясната

Миналата седмица Строл претърпя лека хирургическа интервенция, за да подпомогне възстановяването си. Той прекара няколко часа в симулатора на Астън Мартин в Силвърстоун, за да изпробва дали е достатъчно силен. Въпреки липсата на комфорт, канадецът получи разрешение да се състезава в Бахрейн.

При всички положения Строл се представи наистина добре. В един момент от втората тренировка обаче той бе помолен от своя състезателен инженер да коригира линията си в завой. Той обаче в отговор заяви, че не може да го направи заради болките в китката си.

Казаното от Строл породи спекулации, че той изпитва огромен дискомфорт. Това от своя страна повдигна въпроси за способността дали той ще успее да завърши цялата състезателна дистанция в неделя.

В десните бавни завои Строл реши да отпусне дясната си китка и да натисне волана със силата на лявата си ръка. Канадецът заяви, че този метод избягва да натоварва прекалено много контузената му ръка.

„Чувствам се добре и мога да карам до края на състезателния уикенд“, каза Строл. „Да, едната ми ръка беше малко скована, но като цяло усещането в колата беше добро и в двете свободни тренировки.“

„Просто реших да предпазя едната си китка и да се чувствам се малко по-удобно. Въпреки дискомфорта съм сигурен, че определено мога да карам до края на този състезателен уикенд“, добави пилотът на Астън Мартин.

Строл даде шесто време и двете петъчни тренировки на пистата Сахир. Канадецът показа добра скорост и финишира на малко повече от половин секунда спрямо съотборника си Фернандо Алонсо.

„Загубихме малко време в FP1 заради проблем със системата за запалването на болида. След като той бе отстранен, потеглихме добре и събрахме някои важни данни, с които да работим до началото на третата свободна тренировка“, каза Строл.

„Ясно е, че Астън Мартин е постигнал наистина добър напредък през зимната пауза. Автомобилът се управляваше чудесно. Затова съм много развълнуван отново да се върна зад волана днес и утре. AMR23 изглежда невероятно както отвън, така и отвътре. Чувствам страхотно и наистина благодаря на всички, които са помогнали за създаването на този болид“, завърши Ланс Строл.

Междувременно участието на Строл в утрешната надпревара в Бахрейн бе поставено под съмнение от страна на Ралф Шумахер. Бившият пилот от F1 не вярва, че канадецът ще успее да издържи цялата състезателна дистанция от 57 обиколки без да изпитва ужасни болки

„Като се има предвид, че сега той трябва да направи квалификация днес и 57 обиколки в неделя, със сигурност съм любопитен дали утре все още ще е в колата“, каза Шуахер пред Sky Deutschland. „Ако сега го боли толкова много, то вероятно Строл може да забрави за състезанието.“