Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Можем да сме по-силни в някои от предстоящите стартове

Строл: Можем да сме по-силни в някои от предстоящите стартове

531
0
Серхио Перес, Ланс Строл
Серхио Перес и Ланс Строл; снимка: Рейсинг Пойнт

Гран при на Белгия е почти домашно състезание за Ланс Строл, тъй като майка му е белгийка. Поради това надпреварата има по-специално значение за него. Той очаква екипът на Рейсинг Пойнт да е дори по-силен в някои от идващите през следващите месеци стартове във Формула 1.

„Измина доста време от Будапеща и нямам търпение за втората половина от сезона. Смятам, че можем да сме по-силни в някои от предстоящите стартове. Тепърва ще имаме нови компоненти. Със сигурност няма да спрем да натискаме, тъй като остават 9 надпревари и има много възможности да спечелим точки”, обясни той.

„Спа никога не е била най-любимата ми от всички писти”, призна Строл

„Това е доста необичайно, тъй като повечето пилоти обичат да се състезават там. Трасето е легендарно, има някои наистина специални завои, високоскоростно е. Всички говорят за Червената вода, но в наши дни там се минава кажи-речи на пълна газ. Трябва да си прецизен и да запазиш колкото се може повече скорост. Чисто излизане от първи завой също е много важно, тъй като вървиш с пълна газ нагоре по хълма до пети.”


Съотборникът на Строл Серхио Перес сподели, че се е прибрал до родината си Мексико за лятната пауза. Там е почивал със семейството си.

„Важно е да си поемеш въздух, да презаредиш батериите, тъй като сезонът е страшно натоварен”, допълни Перес

„Чувствам, че съм в добра форма. Винаги съм казвал, че Спа е идеалното място за начало на втората част от сезона, тъй като е много специална писта. Обичам високоскоростните завои като Пуон. Освен това там обикновено се получават чудесни надпревари. Първият сектор дава добри възможности за изпреварване. Още помня първата обиколка през миналия сезон, когато се борехме за челото. И тази година се надявам на добър резултат.”

„Ключът към това да си достатъчно бърз е да намериш правилния компромис между максимална скорост и аеропритискане. Около 70% от обиколката се изкарват на пълна газ.”

Шефът на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер добави, че отборът ще продължи да развива новата си аеродинамична философия. Той също е на мнение, че екипът може да постигне силни класирания в идващите състезания.