Начало Избрани Строл подпомага пострадалите от горските пожари в Канада

Строл подпомага пострадалите от горските пожари в Канада

301
0
Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Астън Мартин

Ланс Строл подпомага пострадалите от горските пожари в Канада. Пилотът на Астън Мартин ще използва специален дизайн на част от своята екипировка по време на домашния си състезателен уикенд в Канада. След края на състезанието, Строл ще продаде тези вещи на търг и ще дари парите на Канадския Червен кръст.

От началото на месеца Канада е сериозно засегната от горски пожари. В страната имаше близо 400 огнища, като само в Квебек те бяха 150. Природното бедствие засегна около 100 000 души и площ от 12 млн. хектара.

Последиците от пожарите обхващат 11 провинции и територии в Канада. Според статистиките, това е най-тежкият сезон на горските пожари в канадската история. В същото време небето над Ню Йорк и други части на САЩ беше станало оранжево, което създаде апокалиптична атмосфера

Сред засегнатите провинции бе и Квебек. Тук се намира град Монреал и остров Ил Нотр Дам, където е разположена пистата Жил Вилньов.

Бушуващите горски пожари поставиха под въпрос нормалното провеждане на Гран при на Канада. От F1 следяха внимателно ситуацията и излязоха с изявление. В него те заявиха, че няма опасност от компрометиране на състезателния уикенд в Монреал и пистата Жил Вилньов. В момента ситуацията около канадския град е по-спокойна, което позволява нормалното провеждане на отделните сесии.

Гран при на Канада е изключително специално състезание за Строл. Състезателят на Астън Мартин е роден и израснал в града, разположен около трасето за F1- Жил Вилньов. По-рано днес Строл се включи в социалните мрежи и заяви, че този уикенд ще използва специална каска, обувки и ботуши, които са в цветовете на знамето на Канада. След това той ще ги продаде на търг. Парите, събрани от наддаването ще бъдат дарени на Канадския Червен кръст.

„Всички видяхме колко тежки са горските пожари в Квебек и Канада от началото на юни“, сподели Строл във видеоклип в Туитър. „Реших да продам на търг специалната си каска и състезателния си комплект от Гран при на Канада 2023, за да събера пари и да повиша осведомеността за засегнатите от пожарите.“

„Бих искал да благодаря на всички, които помагат, включително на службите за спешна помощ, на въоръжените сили и на всички доброволци“, завърши Ланс Строл.