Начало Избрани Строл призна, че Алонсо е бил „малко по-бърз от него“

Строл призна, че Алонсо е бил „малко по-бърз от него“

1391
0
Ланс Строл и Феранандо Алонсо
Ланс Строл и Феранандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Ланс Строл сравни представянето си спрямо това на Фернандо Алонсо. Пилотът на Астън Мартин призна, че двукратният световен шампион е бил малко по-бърз от него от началото на сезона. Строл обаче смята, че това е нещо, което не е изненадало никого в падока.

Астън Мартин направи огромна крачка напред през последните 6 месеца. Отборът от Силвърстоун спечели шест подиума в 8 старта благодарение именно на Алонсо. Испанският ветеран показа отлична скорост зад волана на автомобила AMR23, който бе коренно различен спрямо своя предшественик

Астън Мартин направи известна крачка назад в последните четири старта. Въпреки това Алонсо продължава да заема третото място и да бъде най-близкият преследвач на пилотите на Ред Бул. Испанецът обаче има само една точка преднина спрямо Люис Хамилтън от Мерцедес.

За разлика от Алонос, Строл се представя доста по-посредствено. Канадецът не спечели точки в 1/3 от стартовете за годината. Най-доброто класиране на Строл е четвърто място в Гран при на Австралия. Разбира се, този резултат бе постигнат най-вече заради големия брой отпаднали състезатели в края на надпреварата.

Строл коментира представянето си спрямо Алонсо. Канадецът знае, че се изправя пред огромно предизвикателство, тъй като има толкова силен и опитен съотборник. Разбира се, талантът и скоростта на Алонсо не подлежи на съмнение. Но от друга страна, мнозина смятат, че Строл няма такъв талант и вече е достигнал върха на своя потенциал.

„Със сигурност Алонсо беше на много високо ниво от началото на годината. Той направи много малко грешки и трябва да му отдадем дължимото за това“, сподели Строл.

„Той кара на изключително високо ниво и наистина извлича максимума от автомобила всеки уикенд. Имаше и други моменти, в които карах наистина добре и на няколко пъти бях пред него, така че се гордея с това“, продължи Строл. „[Но] знам, че е имало много състезания, в които съм усещал, че може би съм извлякъл максимума от колата, а той е бил малко по-бърз от мен. Фернандо е на едно наистина високо ниво през целия сезон. Той предоставя това силно представяне всяка седмица. В същото време аз имах няколко силни състезание и някои по-предизвикателни. Но от друга страна има още надпревари до края на сезона, в които мога да се подобря“, добави пилотът на Астън Мартин.

Разбира се, началото на сезона за Строл бе компрометирано заради фрактура на китката, получена след инцидент с велосипед. Това постави под въпрос участието на канадеца в първите състезания за 2023 г.

„Определено не ми помогнаха пропуснатите 250 обиколки от тестовете или каквото и да е друго, както и това, че физически не бях в най-добрата си форма в началото на сезона. Но от друга страна смятам, че пострадах повече от лошия късмет на пистата“, добави пилотът на Астън Мартин.