Начало Избрани Строл: Трябва да сме доволни от резултата, който постигнахме в Албърт парк

Строл: Трябва да сме доволни от резултата, който постигнахме в Албърт парк

818
0
Ланс Строл, Астън Мартин
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Ланс Строл бе наистина доволен от резултата си в Австралия. Пилотът на Астън Мартин финишира на четвърто място в състезанието на пистата Албърт парк. Канадецът призна, че е извадил голям късмет да запише толкова силно постижение като се има предвид проблемите, които имаше във втория рестарт на надпреварата.

Строл потегли от шеста позиция в надпреварата на пистата Албърт парк. Състезателят на Астън Мартин имаше контакт с Шарл Льоклер на трети завой, който доведе до отпадането на пилота на Ферари. В същото време Строл нямаше поражения по своя болид и продължи напред

С напредване на състезанието канадецът заемаше шестото място. В самия край Строл и съотборникът му Фернандо Алонсо загубиха няколко позиции. Двукратният световен шампион бе ударен от Карлос Сайнц, докато Строл допусна грешка на завой №3 и мина през чакъла.

За щастие на Астън Мартин надпреварата бе спряна преди края на първия сектор. По този начин нямаше сериозна промяна в позициите на състезателите. В крайна сметка Алонсо се качи на подиума, докато Строл финишира четвърти тъй като мина две места напред заради наказанието на Саинц и отпадането на Гасли.

„Трябва да сме доволни от резултата, който постигнахме в Албърт парк. Трето и четвърто място е страхотно постижение за отбора на Астън Мартин. Състезанието беше силно компрометирано заради червени флагове и няколко големи инцидента. На практика нито Фернандо, нито аз успяхме да избегнем драмата в Мелбърн“, сподели Строл.

„В първата обиколка имах лек контакт. Въпреки това вървяхме добре до появата на първия червен флаг. Както видяхме през уикенда, тук гумите се загряват за известно време. Затова при втория рестарт блокирах в трети завой и се озовах в чакъла.“

Строл призна, че е имал късмет заради третия червен флаг, който в крайна сметка му е помогнал да запази позицията си и дори да напредне.

„За щастие червеният флаг беше развят преди този момент. Така успях да си върна позицията за финалния рестарт“, обясни пилотът на Астън Мартин. “ Този спорт понякога е истинска въртележка от емоции! Като цяло приключихме едно хаотично състезание със солиден брой точки за отбора. Като се замисля, второто място в шампионата на конструкторите след три състезания не е никак лошо“, заключи Ланс Строл.

Междувременно Фернандо Алонсо спечели наградата „Изпреварване на месеца.“ Пилотът на Астън Мартин получи най-много гласове от феновете заради маневрата, която направи срещу Люис Хамилтън в Бахрейн.