Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл може да премине във Форс Индия през 2019 г.

Строл може да премине във Форс Индия през 2019 г.

138
0
Ланс Строл

Ланс Строл може да премине в екипа на Форс Индия от следващия сезон. Канадецът заяви днес преди началото на уикенда за Гран при на Германия, че бъдещето му в Уилямс не е сигурно и той може да се окаже в друг тим през 2019 г.

Според спекулациите ако Строл реши да потърси промяна на тима, то екипът на Виджай Маля е водещият вариант за Ланс. През тази година Уилямс има най-слабата кола в решетката и е на последното място в класирането при конструкторите. Единствените 4 точки за тима донесе именно Строл в Гран при на Азербайджан в Баку.

Преминаване на Строл във Форс Индия може да донесе и финансова подкрепа за тима от бащата на Ланс – Лорънс, който е един от най-богатите хора в света. Имаше слухове, че именно Лорънс не е бил никак доволен от сегашната форма на Уилямс и дори се е скарал с техническия шеф на тима Пади Лоу.

„Бих искал да видя подобрение в нашия отбор и да бъдем там, където искаме, отговори Строл на въпрос дали иска да остане в Уилямс и през 2019 г. – Искам и да направя най-доброто, на което съм способен като пилот. Още не знам какво ще правя и къде ще съм в бъдеще.“

Но сега съм фокусиран върху работата в тима, в който съм сега. Ще видим какво ще донесе бъдещето. Имам много несвършена работа във Формула 1. Имах много страхотни моменти като новобранец миналата година. Но тази ние сме много изненадани и шокирани от представянето на пакета ни.“

За кризата в Уилямс и обяснението за нея на технически шеф на тима Пади Лоу четете в новия брой 217 на списание ClubS1