Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преминаването на Строл във Форс Индия ще доведе до големи промени в...

Преминаването на Строл във Форс Индия ще доведе до големи промени в пилотските състави на отборите

50
0
Ланс Строл

Очакваното преминаване на Ланс Строл в екипа на Форс Индия още от следващото състезание за Гран при на Италия най-вероятно ще доведе до сериозни промени в пилотските състави на няколко отбора в следващите седмици. Това твърди racefans.net на популярния журналист Дитер Ренкен. Очаква се във вторник канадецът ще бъде в базата на тима, за да му бъдат взети мерки за седалка.

Според изданието идването на Строл в екипа на баща си Лорънс ще остави извън тима Естебан Окон за сметка на Серхио Перес, който има сериозни спонсори. Окон обаче няма да остане без място, тъй като се очаква да бъде нает от Макларън на мястото на неубедителния Щофел Вандоорн.

Белгиецът обаче щял да продължи да бъде част от F1, като бъде привлечен от Заубер. Там шефът Фредерик Васьор го познава много добре от времето когато Щофел се състезаваше за екипа му ART в сериите GP2. С оглед на очакваното оставане на Райконен във Ферари, в Заубер съотборник на Вандоорн ще бъде Шарл Льоклер.

Така зад борда изглежда ще остане Маркус Ериксон, въпреки връзките си със собствениците на тима. Мястото на Строл в Уилямс пък логично ще бъде заето от опитния Роберт Кубица, който ще направи своето завръщане като титуляр след 8 години пауза.