Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл разочарован, Маса доволен от състезанието в Остин

Строл разочарован, Маса доволен от състезанието в Остин

40
0

Ланс Строл остана разочарован от състезанието за Гран при на САЩ, където финишира 11-и и не успя да вземе точки.

Пилотът на Уилямс завърши квалификацията на 17-о място, след като имаше проблеми с добавянето на мощност от хибридната система в първата част. Заради наказанията на няколко пилоти на грида той се придвижи напред и потегли 15-и, но малко не му достигна да влезе в топ 10.

„Беше добро, нормално състезание за мен с оглед на 15-ото ми място на старта. Но винаги е разочароващо да завършиш 11-и и да не вземеш точки, заяви канадецът. – Имахме много проблеми с гумите и трябваше да спра два пъти в бокса за смяна.

Износването беше много повече от очакваното. Спечелихме няколко позиции, но не достатъчно, за да влезем в зоната на точките. Но да изпреваря Грожан и Вандоорн в края на състезанието бе много позитивно.“

Фелипе Маса с другия болид на Уилямс бе доволен, след като завърши 9-и с тактика с едно спиране в бокса и взе 2 точки. Бразилецът използва интересен подход при избора на гуми, потегляйки със суперсофт и преминаване към ултрасофт след средата на състезанието.

„Беше добро състезание, в което постигнахме добър резултат. Взехме точки, а това е нещо, за което винаги се борим, обясни Фелипе. – Загубихме няколко точки спрямо Рено, но бе позитивно състезание и съм доволен. Сините флагове в края ми попречиха да изпреваря още една кола и да стана 8-и.“