Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите поискаха компоненти от Мерцедес-а от 2019 г., за да разгледат протеста...

Стюардите поискаха компоненти от Мерцедес-а от 2019 г., за да разгледат протеста срещу Рейсинг Пойнт

4160
0
Серхио Перес, Рейсинг Пойнт
снимка: Рейсинг Пойнт

Протестът на Рено срещу Рейсинг Пойнт няма да се разглежда тази вечер. Френският отбор поиска от ФИА уточнение по отношение болида на съперниците от Силвърстоун RP20. Серхио Перес и Ланс Строл финишираха шести и седми в Гран при на Щайермарк пред Даниел Рикиардо.

Стюардите на Гран при на Щайермарк посочиха, че са получили протест от Рено срещу Рейсинг Пойнт за предполагаеми нарушения по пет точки от спортните правила: 2.1, 3.2, приложение 6/параграф 1, приложение 6/параграф 2(а) и приложение 6/параграф 2(с), касаещи предните и задни кутии за охлаждане на спирачките на колите на Перес и Строл. Те са изслушали представители на отборите, както и представител на техническия департамент на ФИА.

„Стюардите установиха, че протестът отговаря на всички изисквания, посочени в член 13 на Международния спортен код на ФИА и затова е допустим.“

Посочените компоненти са запечатани за допълнителен анализ. Поискани са допълнителни технически сведения от Рено, Рейсинг Пойнт и Мерцедес. На тима от Бракли е наредено да предостави своите предни и задни кутии за охлаждане на спирачките от 2019 г. за проверка.

Приложение 6 в спортните правила касае частите, които отборите не могат да споделят помежду си. От посочените компоненти става ясно, че според Рено използваните от Рейсинг Пойнт кутии за охлаждане на спирачките са твърде подобни на тези на Мерцедес W10.

Точка 2.1 постановява, че всички участници в световния шампионат на Формула 1 се задължават да спазват условията на Международния спортен код и техническите правила. В точка 3.2 се посочва, че участниците се задължават колите им да отговарят на правилата.