Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите пуснаха всички пилоти да стартират

Стюардите пуснаха всички пилоти да стартират

57
0
Спа, Спа-Франкоршамп
снимка: Мерцедес

Четиримата пилоти, останали вчера извън границата от 107% в първия квалификационен сегмент, получиха разрешение от стюардите да стартират в Гран при на Белгия.

Михаел Шумахер единствен не даде никакво време в сесията, след като задно дясно колело на Мерцедес-а му се откачи и той катастрофира.

Единственият белгиец от всички 24 състезатели – Жером Дамброзио – също не влезе в допуските и призна, че е много разочарован от това, но същевременно е доволен от темпото си през уикенда.

Объркахме си стратегията, трябваше да спра в пита по-рано. В подобни условия обаче решения се взимат наистина трудно – допълни той.

И двамата пилоти на Испания Рейсинг – Даниел Рикиардо и Витантонио Лиуци – също получиха позволение да стартират в 12-ия кръг от световния шампионат на Формула 1. Двамата бяха в дъното на колоната с 22-о и 23-о време, но изтъкнаха различни причини, поради които се разминаха със 107-те процента.

Подобрявах постиженията си тур след тур, но точно в последния загубих около 0,8 сек, тъй като попаднах зад по-бавен автомобил. А мисля, че можехме да бием Глок – сподели Лиуци.

Австралийският му колега имаше технически проблем, но бе откровен, заявявайки, че освен това е сбъркал оптималния момент за излизане на трасето.