Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюърт: Личния живот на Хамилтън е фактор за представянето му на пистата

Стюърт: Личния живот на Хамилтън е фактор за представянето му на пистата

34
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън започна официално своята работа в Мерцедес. С преминаването си при Сребърните стрели започва нова ера в кариерата на шампиона за 2008 г., който до този момент е карал единствено за Макларън, като съвместната работа с екипа от Уокинг продължи 15 години. Мнозина не могат да разберат решението на Хамилтън и сред тях изглежда е трикратният световен шампион Джеки Стюърт, който в последните години не се притеснява да изразява публично мнението си.

„Ако аз бях на мястото на Люис нямаше да напусна Макларън“, заяви Стюърт, който преди няколко месеца пък обясняваше, че Фетел трябвало да напусне Ред Бул, за да се докаже като шампион. „Но все пак той е на 28 години и би трябвало да знае, какво прави.“

Това, че Хамилтън попада често в светлините на прожекторите и извън кокпита на колата си, според Стюърт е сериозна пречка за неговата кариера.

„Човек трябва много да внимава, да не се увлече по своята важност и популярност извън колата. Трябва да се съсредоточи върху това, да показва постоянно представяне и да не се разсейва. Това трябва да има наум.

Става дума за това, от кого зависиш, с кого изкарваш свободното си време и как съчетаваш това време с реалния си живот – а неговият реален живот е на пистата като пилот“, засяга Стюърт явно взаимоотношенията на Хамилтън с Никол Шерцингер. Шотландецът възлага сериозни надежди на Рос Браун за това, да успее да вкара Хамилтън в правилния за него път, след като често е имал възможност да работи с изключително талантливи пилоти.

„Факторът Рос Браун ще е много важен. Рос знае какво да прави. Люис ще трябва да работи с него и да покаже качествата си и добро представяне. Рос е работил с пилоти, които действително са показали най-доброто от себе си. Той работи с Шумахер още от Бенетон и знае колко усилия е инвестирал Шумахер, за да постигне всичко. Затова вероятно ще бъде малко напрегнато в началото, но аз не виждам причина, Люис да не е конкурентоспособен още от началото на кариерата си с Мерцедес.“