Начало Автомобили Subaru Impreza e-BOXER получи 5 звезди на EuroNCAP

Subaru Impreza e-BOXER получи 5 звезди на EuroNCAP

214
0
Subaru Impreza e-BOXER
снимка: Subaru

Subaru Impreza e-BOXER получи 5 звезди от програмата EuroNCAP – потвърждение на максималната оценка, присъдена на модела от 2017 г., с който беше представено петото поколение на емблематичния представител на „Плеядите“. Тестовете всъщност се позовават на вече проведените и успешно преминати през 2017 г. изпитания.

Петото поколение на модела засвидетелства своята вярност към наследството на легендарния Subaru Impreza под формата на изцяло ново предложение. Новата разработка – първият по рода си модел Impreza e-BOXER, има за цел да предложи ненадмината безопасност при сблъсък, осигуряваща пълна увереност, в комбинация със спортното управление, характерно за Impreza, носещо удоволствие от шофирането.

Моделът е оборудван със силов тракт от ново поколение, който съчетава електродвигател с две от основните технологии на Subaru. Това са двигател BOXER и симетричното задвижване на всички колела Symmetrical AWD.

Новият модел запазва отличителното съчетание на системата S-AWD с новия силов агрегат e-BOXER

Той включва 2,0-литров четирицилиндров двигател с директно впръскване и хоризонтално срещуположно разположени бутала, използващ 80% нови компоненти. Комбиниран е с електродвигател и специално адаптирана трансмисия Lineartronic, осигуряващи гладко, 30% по-линейно и бързо ускорение и отзивчив въртящ момент.

Системата e-BOXER на Subaru настройва съотношението между мощността от двулитровия агрегат и електродвигателя в съответствие с условията на шофиране. Налични са 3 режима на задвижване: Engine driving (Задвижване с двигателя), EV (Електрическо задвижване) и Motor Assist driving (Задвижване с подпомагащ електрически мотор).

Системата e-BOXER осигурява подобрен разход на гориво в градски условия, налагащи често спиране и потегляне. В зависимост от стила на шофиране разходът на гориво може да бъде снижен с до 10% в сравнение с досегашната версия с 2,0-литров бензинов двигател.

Системата e-BOXER премахва неестественото усещане при спиране, характерно за автомобилите с хибридно или електрическо задвижване

Тя осигурява бърза реакция и чувство за естествено спиране. Спирачките са лесни за управление и реагират бързо и линейно на натискането на педала, като вдъхват увереност на водача. Това е особено удобно при движение в градски условия с често спиране и потегляне, тъй като прави шофирането по-приятно и спокойно.

Системата на електродвигателя и батерията са разположени надлъжно на шасито. Тежкият електродвигател е в близост до центъра на тежестта на автомобила, докато батерията и другите компоненти са разположени над задния мост. Така се осигурява още по-нисък център на тежестта и по-добро разпределение на теглото между предния и задния мост на автомобила.

Включената в стандартното оборудване система SI-DRIVE за управление на задвижването позволява на водача да регулира характеристиките на дроселовата клапа. Шофьорът може да избира между режимите Интелигентен и Спортен.

Impreza e-BOXER е по-сигурен от всякога, оборудван с нови усъвършенствани технологии за безопасност. Стандартното оборудване включва технологията за подпомагане на водача EyeSight. Към оборудването за безопасност на модела са добавени Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик (SRVD), Система за автоматично спиране при движение на заден ход и камера за обзор отпред.

Новият модел дебютира с по-спортен екстериор, базиран на концепцията „Sporty & Advance“ (спортен и модерен)

Същевременно той запазва силната фамилна прилика с другите модели на марката. Обновените предна броня и предна решетка добавят елегантност и агресивност към спортното излъчване. Дизайнът на предницата предлага по-модерно излъчване, с елегантния аеродинамичен контур, преминаващ от решетката към фаровете, и опростената масивна броня, подчертаваща широката и ниска стойка на автомобила.

LED фаровете вече са оборудвани със Surface-еmitting LED габаритни светлини.