Начало Автомобили Subaru Impreza избран за Кола на годината в Япония

Subaru Impreza избран за Кола на годината в Япония

38
0

Subaru Impreza бе избран за Кола на годината за 2017 г. в Япония. Автомобилът събра 420 гласа и изпревари Toyota Prius с 49 вота. Audi A4 се класира на трета позиция, като освен това получи приза за „Вносна кола на годината” след оспорвана битка с Volvo XC90. Моделът на компанията от Инголщад изпревари съперника за почетното място само с 4 гласа.

Успехът е едва втори за Subaru, като предишната победа бе преди 13 години – през 2003 г. за модела Legacy. Наградата прие главният инженер на проекта за новата Impreza Казухиро Абе.

„Когато започнахме разработката на новата Impreza преди четири години, нито за момент не съм си представял, че ще получа такъв приз”, коментира Абе. „Сигурно това е чувството, когато спечелиш олимпийско злато. Новата глобална платформа на Impreza има огромно значение за компанията и бъдещото й развитие – тя ще е основата на почти всичките ни коли през следващото десетилетие. От името на целия на изследователско-развоен екип бих искал да благодаря на журито за подкрепата им за нашия автомобил.”

Базата се нарича Subaru Global Platform, а целта на инженерите е била да постигнат максимална радост и спокойствие на съзнанието както за шофьора, така и за пътниците в колата.

„За нас е огромна чест, че Impreza бе отличена с тази награда”, заяви президентът и главен изпълнителен директор на Heavy Fuji Industries Ясуюки Йошинага. „Благодарен съм на всички, допринесли за това постижение. Ще продължим да се трудим, за да изпитват всичките ни клиенти радост и спокойствие на съзнанието, когато управляват автомобилите ни.”

Сред останалите призьори бе Nissan Serena, взел награда за иновация за системата Propilot driver-assist. Daihatsu Move Canbus бе отличен за малък автомобил, BMW M2 получи награда за най-емоционален модел. Honda NSX пък взе приз за революционната си хибридна система на задвижване.