Начало Автомобили Subaru представи новия Forester с дизелов двигател

Subaru представи новия Forester с дизелов двигател

316
0

Субару Моторс Трейдинг – официалният вносител на Subaru за България представи революционния дизелов боксер двигател в модела FORESTER в първите дни на есента.

Третото поколение FORESTER произхожда от изцяло новия модел от пролетта на 2008 г., който е разработен според концепцията “най-добър пакет за активен начин на живот”. На базата на философията за разработване на автомобили SUBARU „за по-голяма безопасност, за повече комфорт и развлечение”, SUBARU изкусно съчетава и кондензира трите елемента на “пакета” – „комфорт при управление”, „удоволствие от шофирането”, подкрепено от чувството за безопасност, осигурявано от системата за симетрично задвижване на четирите колела Symmetrical AWD, и “опазване на околната среда”.

SUBARU BOXER DIESEL е с лека и компактна конструкция със срещуположно разположени бутала, която осигурява минимален шум и вибрации и отлична синхронизация на кормилното управление, заедно с нисък разход на гориво и по-висок начален въртящ момент, започващ от по-ниски обороти на двигателя, отколкото обикновено предлагат дизеловите двигатели.

При FORESTER, двигателят SUBARU BOXER DIESEL се характеризира с първата специално разработена 6-степенна механична скоростна кутия. Новата скоростна кутия е със същата дължина както механичната скоростна кутия с 5 скорости, благодарение на ефективно разположените зъбни предавки и на системата за превключване. В резултат на което се получава компактна и лека 6-степенна скоростна кутия.

Оптимизирането на предавателните числа, стабилните характеристики на въртящия момент на дизеловия двигател и резултатите от създаването на широк обхват от предавателни числа са довели в резултат до трансмисия, която може да покрива всички начини на шофиране – от градското движение до движението по магистрала, както и осигуряването на възможности за теглене на ремарке до 2000 кг. Също така двигателят е съчетан с филтър за дизелови твърди частици от затворен тип (DPF), за да допринесе към опазването на околната среда.
FORESTER Boxer Diesel е автомобил, който предоставя отлични стабилност и характеристики на шофирането, и забележително ниски за сегмента емисии въглероден диоксид 167 г/км* при разход на гориво 6,3л/100 км* – благодарение на дизеловия двигател SUBARU BOXER и симетричното задвижване на четирите колела Symmetrical AWD.
*За модела Forester 2.0D Х

Основни характеристики
Навсякъде в двигателя, в трансмисията и в системата AWD загубите от триене са намалени, за да се осигури нисък разход на гориво, който е между най-добрите постижения в сегмента на компактните SUV автомобили.
В допълнение на ниския разход на гориво на дизеловия двигател SUBARU BOXER, внедряването с филтър за твърди частици от затворен тип (DPF) подобрява възможностите за доочистване на изпусканите емисии отработили газове.
Внедряването на дизелов двигател SUBARU BOXER не само осигурява предимствата на дизеловите двигатели, от рода на високия въртящ момент и ниския разход на гориво, но също така елиминира някои типични недостатъци на конвенционалните дизелови двигатели – като шума, вибрациите и влошаването на характеристиките на управляемостта, и всичко това става едновременно, благодарение на неговoтo конструктивно естество. Новоразработената 6-степенна механична скоростна кутия е проектирана за подобряване на лекотата на работата и за осигуряване на удоволствие от шофирането при отлични характеристики на ускоряване и усещане за достатъчен въртящ момент при ниски обороти.
Симетричното задвижване на четирите колела Symmetrical AWD, благодарение на неговия нисък център на тежестта и отличен баланс на масите, и Subaru Dynamic Chassis Control Concept (SUBARU DC3) осигуряват отличен комфорт на возене и динамична стабилност при естествено усещане за управлението.
Комфортът, който превишава средния за този клас, се осигурява от абсорбиращата система на окачването, включваща новото независимо задно окачване тип