Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съденият от Мерцедес инженер нямало да ходи във Ферари

Съденият от Мерцедес инженер нямало да ходи във Ферари

58
0

Екипът на Ферари обяви, че инженерът Бенджамин Хойл, който ще бъде съден от сегашния си тим Мерцедес, нямало да ходи в Скудерията в обозримо бъдеще. Той не е имал подписан договор с тима от Маранело или дори предварително споразумение.

Според Мерцедес въпросният служител, който е бил ръководител в отдела по представянето на „Сребърните стрели”, преди да премине към програмата на немския концерн в DTM през април тази година, се опитал да извлече конфиденциални данни от тима, включително отчета от състезанието в Унгария и данни за пробега и нивото на изхабяване на задвижващата система.

Според тима още той имал намерение да се присъедини към Ферари след края на годината и да предостави на тима въпросната секретна информация. През последните 5 месеца той е взел документи на хартиен носител и изтеглил данни чрез различни средства.

Според Ферари преговорите между тима и Хойл били неофициални, като нямало дори предварителен контракт между двете страни. Затова от тима са изненадани, че са споменати в случая като страна, която потенциално може да извлече нелегално предимство от ситуацията.