Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сухата писта провалила Мерцедес

Сухата писта провалила Мерцедес

37
0
Михаел Шумахер

В Мерцедес са убедени, че Михаел Шумахер и Нико Розберг не са могли да се борят за нещо повече от деветото и 12-о място в Гран при на Малайзия заради липсата на скорост на двамата пилоти в състезанието.

Седемкратният световен шампион не остана доволен от резултата, въпреки че записа първите си точки за 2011 г.

– Днешното състезание беше пълно с възходи и падения. Стартът ни беше относително добър, но всичко след това се свеждаше до гумите. Едва ли можехме да се надяваме на повече от 2 точки тук и определено трябва да поработим над състезателното си темпо, защото не сме там, където искаме да бъдем, обясни Шумахер, който има три победи на Сепанг с екипа на Ферари.

Нико Розберг също записа разочароващ уикенд. Той потегли девети, но след първия завой вече беше назад в колоната и трудно си пробиваше път напред.

– Това не беше моето състезание. Темпото ни не бе достатъчно добро. Беше трудно да стигна до точките и не се представихме на желаното ниво, каза младият германец.

Изпълнителният директор на Мерцедес Рос Браун обясни, че в екипа са се надявали на дъжд и затова са заложили на по-дълги стинтове. На Сепанг обаче така и не заваля достатъчно силно, за да настанат някакви промени.

– Изчаквахме да видим дали времето няма ни предостави някоя възможност. Това беше нашето решение и когато прогнозата за дъжд не се сбъдна, платихме цената със загуба на една или две позиции, обясни шефът на тима.