Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сухи гуми бяха единственото възможно решение за нас, убеден е Хюлкенберг

Сухи гуми бяха единственото възможно решение за нас, убеден е Хюлкенберг

875
0
Нико Хюлкенберг, Люис Хамилтън
Нико Хюлкенберг и Люис Хамилтън; снимка: Виктор Алекян

Нико Хюлкенберг е убеден, че правилно опита да напредне в спринта със сухи гуми малко преди края на късата надпревара в Австрия. Част от пилотите сложиха сликове, сред тях бе и състезателят на Хаас, който в крайна сметка завърши шести. С трите точки за тази позиция американският тим изпревари Алфа Ромео в класирането при конструкторите.

„Беше напрегнато и изпълнено със събития, но очевидно позитивно състезание. Не очаквахме точки от спринта тук, така че съм доволен от записания актив“, отбеляза Хюлкенберг

„Според мен това бе единственото възможно решение за нас, защото интермедиите просто се износиха прекалено много. Виждах как останалите ме настигат. Вече нямах сцепление, така че нещата се получиха логично. Джордж [Ръсел] очевидно пръв сложи сухи гуми и от тима ми казаха, че изглежда върви добре. Аз също усещах, че ще е по-добрият вариант и е време“, допълни немският пилот.

Кевин Магнусен не се справи толкова добре и финишира 14-ти. Той призна, че спринтът бе разочароващ за него.

„Условията на пистата бяха сложни. Особено при изсъхването на пистата – темпото просто липсваше. По принцип карам добре в подобни условия, но днес не успях да извлека нищо. Нямах достатъчно скорост нито с интермедиите, нито със сухите гуми. Трябва да прегледам нещата и да разбера защо се получи така. Ще видя данните на съотборника си – той бе по-бърз от мен. Трябва да видя как да постигна напредък“, коментира Магнусен.

„Днес бе добър ден за нас“, обобщи Гюнтер Щайнер

„Първо в квалификацията за спринта и двете коли стигнаха до финалния сегмент. Това беше фантастично. В състезанието Нико взе точки, което е много важно и прекрасно за отбора. По принцип вършим страхотна работа в такива променливи условия. Трите точки от спринта са чудесно постижение. Утре стартираме с едната кола в топ 10 и се надявам да спечелим още“, каза шефът на Хаас.