Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Супер Агури все пак ще стартират в Барселона

Супер Агури все пак ще стартират в Барселона

62
0

От известно време бъдещето на Супер Агури е под въпрос. Когато вчера Агури Сузуки е легнал да спи, все още не е знаел дали днес пилотите му ще карат в свободните тренировки. Чудото обаче явно се е случило през нощта, защото днес в първата тренировка Антъни Дейвидсън и Такума Сато направиха няколко излизания. Самият Сузуки пък обяви, че отборът му ще участва със сигурност в надпреварата.
Все още сделка с групата Магма и потенциалните инвеститори от Дубай няма, но преговорите вървели към успех и затова от Хонда са склонили да отпуснат необходимите на отбора пари за началото на сезона в Европа – около 2 милиона евро.
Вчера следобед административният директор на Хонда, Ник Фрай, обяви че съвсем скоро Хонда може да прекрати безплатната доставка на двигатели за Супер Агури, защото от японската фирма никога не са имали намерение да финансират напълно два отбора във Формула 1. За момента обаче Хонда ще отпуснат двигатели на Супер Агури за уикенда в Барселона, тъй като е постигната договорка за това. Тя обаче не важи за следващите състезания.