Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Суперсофт може да издържа и в надпреварата

Суперсофт може да издържа и в надпреварата

49
0

С гуми суперсофт Себастиан Фетел (Ред Бул) спечели полпозишъна за Гран при на Бахрейн днес на пистата Сахир. Същият тип използваха и пилотите на Ферари, класирали се зад него. Той бе предпочетен от по-голямата част от състезателите за решителните бързи обиколки, отбеляза директорът на отдела за развитие на продукти за автомобилния спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима.

– Времената със суперсофт определено бяха по-добри от тези с медиум. Поздравления за Фетел, но и Карун Чандок свърши чудесна работа в противоположния край на грида за своя тим Испания Рейсинг, тъй като първото му излизане на писта бе директно в квалификацията. Показа чудесно съсредоточаване върху задачата.

Ако условията на трасето продължат да се подобряват, суперсофт ще е достатъчно добър тип гума и за състезанието въпреки високите температури, убедени са в Бриджстоун.

– Стратезите обаче трябва да са внимателни предвид възможните пясъчни бури тази нощ. Медиум дава добра стабилност, но не е толкова бърз в рамките на един тур. Разликата в поведението за състезателна серия обаче още не е напълно изяснена, а това означава, че ще видим различни подходи. Опциите за първите 10 пилоти са, разбира се, ограничени, тъй като те трябва да потеглят с гумите, с които са дали най-бързото си постижение. Това означава, че всички освен Адриан Сутил ще са със суперсофт на старта – разясни още Хамашима.