Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието в Англия ще помогне на спорта, смятат шефовете на отборите

Състезанието в Англия ще помогне на спорта, смятат шефовете на отборите

48
0

Изключително интересната Гран при на Великобритания миналия уикенд с пълни трибуни и променливо време ще помогне много на Ф1 в опитите да излезе от кризата. Това е мнението на голяма част от шефовете на отборите. Състезанието безспорно беше най-интересното за сезона, а посещаемостта също беше рекордна 140 000 зрители.

„Понякога тези неща се случват в точния момент, заяви Тото Волф. – Имаше страхотна публика на трасето с всичко необходими съставки за едно интересно състезание. Уилямс вървяха като стрели, не можехме да ги изпреварим. После нещата се подредиха добре за нас с правилните решения, дъждът в правилното време и правилния победител.”

Според Волф Формула 1 не е толкова лоша тази година, колкото някои предполагат, а състезанията далеч не винаги са пред полупразни трибуни. „В Канада имахме страхотно състезание с пълни трибуни, казва още той. -В Мелбърн също, а в Австрия имаше 55 000 зрители в неделя, което е добре за такова място. Плюс това телевизионната аудитория се е увеличила в някои големи страни в последните надпревари. Трябва да продължим да работим, за да направи спорта по-добър и да убедим критиците, че сме страхотен спорт. Точно това направихме на Силвърстоун.”

Според спортния директор на Ред Бул Кристиан Хорнер състезанието във Великобритания е било точно такова, от каквото Ф1 има нужда. „Мисля, че състезанието беше фантастично, като изключим крайния резултат. Имаше от всичко по малко. Добрият старт на колите на Уилямс допринесе за това. Имахме 4 коли, които се откъснаха напред. Имахме и страхотна публика, а причината за нея е, че имаме британец световен шампион.”

Според заместник шефа на Уилямс – Клер Уилямс, Ф1 е показала, че още е феноменален спорт. Тя смята, че спортът има светло бъдеще. „Имахме страхотен уикенд за спорта, заяви тя. – Публиката бе страхотна и трябва да направим така, че това да се случва на всяко трасе.”