Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезателите разкриха как са се готвили за новата писта

Състезателите разкриха как са се готвили за новата писта

45
0

Част от пилотите в решетката разкриха по колко обиколки приблизително са направили на симулаторите на отборите си, за да се подготвят максимално добре за новата писта в Баку, която този уикенд за първи път ще приеме кервана на Ф1.

Рио Харинато от Мейнър е направил около 80, а подобна е бройката и при Карлос Сайнц от Торо Росо (между 80-100), като испанецът добави, че трасето е доста дълго и не могат да се направят толкова много турове. Валтери Ботас е изминал малко повече от една състезателна дистанция – над 51 обиколки.

Фетел от Ферари е навъртял около 70, като е направил и една пеша по трасето. В тази връзка шампионът Хамилтън коментира, че вече не ходи по пистата преди началото на уикенд, тъй като е безсмислено да го прави и не му носи никаква полза за опознаването на трасето.

Нико Хюлкенберг и Фернандо Алонсо признаха, че не са направили нито една, като причината при пилота на Форс Индия е, че екипът му не разполага със симулатор. Кими Райконен (на снимката) пък направи обиколка по трасето с колело.